God skolestart
Målgruppe: Familier som er flyttet til Danmark med skolebørn.
Formålet med denne indsats er at sikre, at børnene får en god skolestart og bliver godt integreret i det danske skolesystem. Konsulenterne hjælper med al skolekommunikation. De samarbejder med skoler og lærere for at sikre, at børnene får den nødvendige støtte. Vores samarbejde med familien starter med at vælge en faglig konsulent, der skaber en tillidsfuld relation til alle familiemedlemmer og forsøger at forstå årsagerne til familiens udfordringer i forbindelse med flytningen til Danmark. Vores konsulenter støtter familiens medlemmer i at udvikle nye kompetencer og strategier, der skaber trivsel og sætter dem i stand til at overkomme deres udfordringer. Vores mål er at styrke familiens ressourcer og skabe en positiv udvikling i familien. Gennem hele forløbet er vores konsulent i tæt kontakt med familiens rådgiver og informerer ham/hende om familiens fremskridt og udvikling. Statusbeskrivelser foretages efter aftale med rådgiveren og er baseret på en løbende vurdering af behovet.
Se andre ydelser
§85. Serviceloven.
Målgruppe: Voksne med og uden børn som har behov for støtte i deres daglige gøremål.
Ifølge Serviceloven §85 skal kommunalbestyrelsen tilbyde hjælp, omsorg eller støtte samt genoptræning og hjælp til udvikling af færdigheder til personer, der har behov herfor på grund af betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer.
Barnets Lov §32.1.5
Målgruppe: Sårbare familier med behov for støtte eller behandling.
Når der er bekymring for et barns eller en ungs trivsel, tilbyder Polsk Socialpædagog familiebehandling, som er en form for støtte designet til at give hele familien de bedst mulige forudsætninger for at opnå en velfungerende hverdag. Vi arbejder målrettet med de udfordringer, der påvirker familiens trivsel og funktion.
Barnets Lov §32.1.3
Målgruppe: Sårbare børn, unge eller familier med psykiske udfordringer.
En kontaktperson skaber mulighed for at tale om de udfordringer eller svære følelser, den unge eller barnet har. Kontaktpersonen er ikke involveret i eventuelle konflikter og kan give et nyt overblik på problematikken som en objektiv person. Kontaktpersonen kan også støtte barnet eller den unge med at begå sig i forskellige fritidsaktiviteter eller øve dem i daglige gøremål, f.eks. at køre med bus, møde frem til samtaler på kommunen eller i skolen. Unge med særlige udfordringer kan have behov for ADL (almindelig daglig livsførelse) -træning, som består af viden om betaling af regninger, tøjvask, at huske at gå i bad, lave mad osv.
Barnets Lov § 32.1.2
Målgruppe: Familier der har behov for at strukturere hverdagens gøremål.
Vores konsulenter hjælper familier, der har svært ved at strukturere eller overskue hverdagen med børnene. Den praktiske pædagogiske støtte har en form for vejledning inden for hjemmets rammer. Støtten kan anvendes i forbindelse med at skabe en struktureret dag/uge i forhold til hverdagens gøremål såsom tøjvask, opvask, rengøring osv.
Målgruppe: Familier med spædbørn.
Denne indsats fokuserer på at sikre en sund og tryg start i livet for både spædbarnet og familien. Konsulenterne arbejder tæt sammen med forældrene for at give dem de nødvendige redskaber og viden om spædbarnspleje, ernæring og udvikling. De forklarer reglerne om barselsdagpenge og kan hjælpe med det praktiske, f.eks. hvordan man indskriver barnet til en institution. Der tilbydes også støtte i forhold til at navigere i det danske system.
Målgruppe: Familier, der har behov for at styrke deres relationer efter skilsmisse eller enlige forældre.
Denne indsats fokuserer på at skabe og styrke sunde rammer for familierne. Vi hjælper med at facilitere og strukturere samvær mellem børn og deres skilte forældre. Dette kan inkludere kontakt til Familieretshuset, oprettelse af samværsaftaler og praktisk støtte til at sikre, at samvær foregår i trygge og støttende rammer.
Målgruppe: Børn og unge, der har behov for ekstra støtte.
Denne indsats er rettet mod at identificere og adressere eventuelle udfordringer tidligt i børnenes og de unges liv. Konsulenterne arbejder med både børnene og deres forældre for at sikre, at de får den nødvendige støtte og de nødvendige ressourcer til at trives. Indsatsen kan inkludere alt fra individuelle samtaler til samarbejde med skoler og andre institutioner.”
Kulturel tilpasning: For familier fra Østeuropa tilbyder vi specifik støtte til at tilpasse sig den danske kultur, herunder sprogkurser, kulturelle introduktioner og hjælp til at forstå og navigere i det danske system.